OFERTE

MAGAZIN

DESPRE NOI

BLOG

search_button
cart_button
my_account_button

Salată All-One, cu sfeclă roșie

29 octombrie 2021   /   
Publicat in: Magic food   /   

Dr. Bronner’s încurajează naturalul și veganul oriunde este posibil și are bun sens pentru toate părțile implicate. Un exemplu de excelentă calitate și deliciu îl reprezintă the Healthy Meals Program, disponibil angajaților săi. Felix Alcaide și Mike Perez sunt responsabili cu conceptul și realitatea preparatelor sănătoase incluse și ne vorbesc și nouă, din inimă, cu pasiune, despre o salată… minunată.

Iubim salatele suficient de consistente pentru a fi servite drept fel principal – salate care oferă nutriție completă și echilibrată – salate care pot fi pe placul tuturor membrilor familiei! Salata cu sfeclă coaptă poate fi parte a unei mese sau poate fi ea însăși o masă.

O salată bună are un mix de texturi și de gusturi. Aici, sfecla furnizează dulceață blândă, cu arome complexe, nucile sunt crocante și aduc bogăție preparatului, brânza vegană produce onctuozitate, în timp ce sosul completează rețeta cu puțină asprime și multă vitalitate. Un tot apetisant.

Gustul va avea, cu adevărat, de câștigat, dacă pregătim sfecla acasă. E nevoie de puțin mai mult timp, dar e bine de știut că putem o putem coace în avans.

Coptul sfeclei

Se pre-încălzește cuptorul la 200o C. Sfecla se asezonează cu puțină sare și ulei. Uleiul de cocos, cel de măsline se potrivesc de minune. Pentru un plus de gust, se pot adăuga căței de usturoi și ierburi proaspete. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă în cuptor pentru aproximativ 1 oră. Sfecla este gata când poate fi străpunsă de cuțit fără efort.

Sfecla coaptă se curăță de coajă și taie în cubulețe. Acestea pot ține, la frigider, vreme de câteva zile.

Coptul nucilor

Nucile coapte sunt semnificativ mai savuroase și mai crocante. Temperatura optimă este de 175o C, iar nucile, așezate într-o tavă, se țin la cuptor 12-15 minute, până când încep se devină maro-aurii. Atât.

Sosul

Un dressing făcut de la zero are capacitatea de a transforma o salată într-un preparat sublim prin gust și prin modul în care leagă aromele tuturor ingredientelor acesteia. Sosul poate fi pregătit înainte și ține, în frigider, pentru cel puțin o săptămână (e posibil numai ca, după câteva zile, să fie necesară re-amestecarea ingredientelor, care s-au separat).

În sosul nostru white balsamic vinaigrette folosim ceapă roșie – mai blândă și mai dulce -, dar ceapa albă funcționează de asemenea. În funcție de mărime, 1/4 sau 1/2 ceapă tăiată mărunt este suficientă. Oțetul balsamic este adăugat pentru aciditate și aroma sa de vin. Mierea conferă dulceață. Uleiul de măsline aduce gust și grăsime. Muștarul este picant și ține sosul, legând oțetul și uleiul.

white balsamic dressing

— 30 g ceapă roșie tăiată în cubulețe mici

— ¼ cană oțet balsamic alb

— ¼ linguriță muștar

— 3 linguri miere

— 3 linguri apă

— ½ cană ulei de măsline

Se amestecă totul, cu excepția uleiului de măsline, în blender. Către final se adaugă, treptat, și uleiul de măsline.

Salata

ingrediente

— 225 g mix salate

— 170 g nuci coapte

— 4 sfecle medii coapte, tăiate cubulețe

— 170 g brânză vegană

Într-un bol mare se amestecă verdețurile, sfecla și nucile. Se finalizează, totul, prin adăugarea dressing-ului. Chiar înainte de servire, se presară și brânza vegană.

0 Comentarii

Gama de  produse Dr. Bronner’s este acum si in Romania!

Produse cu cele mai pure ingrediente organice si Fair Trade. Fara conservanti, detergenti sau agenti de spumare!

CATEGORII

CAUTA ARTICOLE

0
    0
    Cosul Tau
    Inca 230,00 lei si ai Livrare Gratuita!
      Aplica cupon