Ce poate fi mai bun decât un săpun natural & fair trade? Un săpun natural, fair trade & personalizabil!

 

Mentă, lavandă, migdale, citrice, tea tree, trandafiri, eucalipt sunt parfumurile de bază ale săpunurilor de Castilia Dr. Bronner’s. Puternic aromatice, variate, atrăgătoare. Din 100% uleiuri esențiale naturale și organice, desigur.
Iar săpunul lichid reușește să adauge acestui caleidoscop nuanțe nelimitate. Mai întâi, cele 7 arome pot fi cu succes combinate în câte variante ne dictează instinctul de parfumier, logica și preferințele. Din moment ce putem varia și intensitatea fiecărei contribuții la mix – care, pentru exuberanți, poate conține chiar și 3 arome diferite – nici măcar matematica nu ne poate ajuta să calculăm cât de amplu poate deveni curcubeul.

 

 

 

În continuarea generozității olfactive, producătorul ne informează că formula săpunurilor sale de Castilia poate acomoda orice adaos extern de ulei esențial pur și natural. Singurul lucru rău care se poate întâmpla este ca – în funcție de caracteristicile fiecărui ulei în parte – uleiul ales de noi să nu se mențină omogenizat în masa săpunului și să fie necesar să agităm sticla înaintea fiecărei folosiri 🙂 Lucrurile bune care pot rezulta sunt, pe de altă parte, amuzante și deosebit de stimulante. La citrice am putea adăuga un pic de scorțișoară. La mentă, amesteca rozmarin. Lavanda, cu pin. Migdalele, cu vanilie. Trandafirii, cu iasomie. Eucaliptul, cu cedru.

 

 

 

La completa latitudine a imaginației și cu totala încurajare a Dr. Bronner’s, putem, apoteotic, folosi săpunul unscented, baby-mild, drept teren de joacă pentru a crea un parfum cu totul personal. Singura precauție este legată de adăugarea progresivă a picăturilor de ulei esențial. Căci intensitatea optimă este interesant de identificat.

Purtați de creativitate, de asemenea, să nu omitem să conștientizăm că, odată prezente uleiuri esențiale, săpunul pentru piele hiper-sensibilă baby-mild nu mai este, ei bine, baby-mild. Ce nu se schimbă, evident, este plusul formulei sale în ceea ce privește proporția de ulei de măsline emolient – fapt care ne va face creația pe cât de parfumată, pe atât de benefică și hrănitoare pentru piele.

Înainte de a încheia și de a trece la micile noastre experiemente, la ingineria și amuzamentul cu flacoane și sticluțe, pentru produsul perfect, care să îmbrace piele și casă în tocmai nota căutată, să dăm o șansă și aromelor mai puțin uzuale.

Santal, vetiver și ambră sunt tot atâtea parfumuri exotice, rare și de o complexitate care poate furniza adâncime și colora caracterul uleiurilor mai dulci și mai vitale pe care suntem, de obicei, înclinați să le folosim. Florale, fructate, uleiurile tipice au de câștigat din alăturarea cu lemnosul santal, proaspătul vetiver și muscata ambră ( obținut din extras de pin). Caracterizarea acestora printr-un singur cuvânt nu este, clar, fidelă realității.

Uleiul de santal poartă note bogate florale, dulci, blânde, calde. Este un parfum totodată puternic și balsamic. Dovezi ale profilului lemnului asiatic – unul dintre cele mai scumpe din lume – care emană aroma caracteristică chiar și la zeci de ani după ce a fost tăiat.

Uleiul de vetiver vine din planta ierboasă cu același nume și aduce inflexiuni fascinante de pământ uscat, piele și fum.

Ambra îmbie cu sub-note de tămâie și smirnă.

Indiferent de parfumul-semnătură – care nu ne place numai nouă, sperăm – la care vom munci din greu, săpunul de Castilia ne va sta, fără îndoială, alături! E magic.