O viață (mai) bine trăită

 

Deseori ne concentrăm – poate chiar dezvoltăm o mică obsesie sau, mai sigur, un sentiment de anxietate – cu mult prea mare intensitate și cu deosebită limitare a obiectivului asupra unui aspect al vieții noastre sau al impactului pe care îl avem. Să facem mișcare, să bem suficientă apă, să păstrăm timp pentru o sedință zilnică de meditație, să fim acolo pentru cei dragi, să nu facem rău Planetei sunt, cu toatele, dorințe juste, minunate, dar să nu uităm de imaginea de ansamblu. Putem fi implicați într-un accident de mașină în graba oarbă de a nu întârzia la o întâlnire sau, mai probabil și destul de serios, de asemenea, putem, din cauza atâtor constrângeri, pierde din bucuria de a trăi, iar obiectivele în sine se pot vedea, la rândul lor, șubrezite. Ba chiar deveni lipsite de rost sau dăunătoare, oricât de sănătoase sau admirabile sunt, cu adevărat.

Puzzle-ul pe care îl construim, re-gândim, re-începem și multe alte tipuri de reluare a procesului, zi de zi, presupune și înțelepciune și empatie – pentru noi înșine – și, după cum spuneam, conștientizarea a ceea ce ne dorim, în fond.

Un exemplu care opune utilitatea navigării cu GPS-ul celei având în minte the big picture care are puterea de a atinge și îmbunătăți multe dintre ramificațiile existenței precum și calitatea vieții în ansamblu este legat, desigur, de mâncare. Mâncarea este un nucleu de trăire și de conexiune cu mult dincolo de subzistență, nutriție și impact asupra mediului înconjurător.
Poate face și desface sănătatea și fericirea familiei și a fiecărui membru în parte. Poate oferi repere. Poate educa. Poate pregăti pentru viitor. Poate odihni. Poate alimenta curiozitate. Poate oferi divertisment.

 

Lisa Bronner, membră a echipei Dr. Bronner’s, nepoată a fondatorului companiei, autoarea blog-ului Going Green with Lisa Bronner, este și mamă și, evident, om. Toate aceste perspective plus simțuri dezvoltate legat de a observa, a înțelege, a comunica, a conecta – totul cu ceva amuzament și ceva încă mai multă umanitate – au declanșat un exercițiu de zoom out pornind de la mâncare și ajungând la o cultură mai sănătoasă în relația cu mâncarea sfârșind, mai apoi, prin a oferi idei pentru zile și o viață mai împlinite.

Pentru o perspectivă pe cât de aparent relaxată pe atât de valoroasă, în cele din urmă, a all things food, să o ascultăm pe Lisa.

Să ne extindem orizontul, pur și simplu prin a ne da, din nou, seama, care este, într-un final, miza.