Plimbare virtuală prin Central Park. Iarna este irelevantă!

Să privești o imagine aeriană cu Central Park e motiv de uluire. Este un dreptunghi de viață tăiat în cele mai drepte linii din jungla urbană a Manhattan-ului. Uluitor trebuie să fie și să admiri priveliștea dintr-un apartament de ultra-lux a cărui valoare este amețitoare nu în mică măsură datorită proximității parcului. Sau, pentru oamenii de rând, de pe terasa the Metthe Metropolitan Museum of Art – chiar de deasupra liniei copacilor săi seculari.

La nivelul solului, Parcul, grădina comună a newyorkez-ilor, oferă 1 001 experiențe și experiențe senzoriale 100% Big Apple și 100% naturale.

Pentru cei care visează la marea călătorie americană, avem un ghid al atracțiilor și activităților pe care Central Park le poate oferi atunci când este vizitat în realitate.

 

 

Într-un final, pentru că Central Park, așa – literalmente – decupat și plantat în mijlocul orașului, are o istorie deloc neglijabilă – vom afla inclusiv că, din întâmplare, primele secțiuni ale parcului au fost deschise publicului în 1858, anul în care în familia Bronner începea să se producă săpun –  iată și o scurtă cronologie prin perioadele de glorie sau decădere ale metropolei & parcului.

 

 

Terenuri de tenis, baseball, baschet, volei, bazin de înot și patinoare în aer liber, lacuri, pajiști, zone dens împădurite, un castel, o grădină zoologică, muzee, restaurante, 9 000 bănci, un carusel, locuri de joacă, statui, imaginea de carte poștală a clădirilor și bulevardelor care îl înconjoară, sute de specii de păsări, ratoni, veverițe și veverițe chipmunk, Central Park has it all.