OFERTE

MAGAZIN

DESPRE NOI

BLOG

search_button
cart_button
my_account_button

Sunătoare încântătoare (cu precauții!)

14 noiembrie 2022   /   
Publicat in: MagicCare - Ingrijire Magica   /   

 

❗Tradițiile și/sau medicina tradițională uneori ne pot veni de hac (pentru a folosi și o expresie populară). Fără a merge mai departe de exemplul unor ciuperci otrăvitoare, e clar că natural nu înseamnă și nu garantează nimic mai mult decât… natural. Evident că remediile din plante folosite de secole, uneori de milenii, nu sunt, în mod intrinsec, otrăvitoare. Sunt, însă, departe și de a fi inofensive. Tocmai ceea ce le face să funcționeze sau pur și simplu să aibă efecte asupra noastră, a celor care le consumăm, elementele active pe care le conțin, întocmai ca în cazul medicamentelor – numai că deseori cu mult mai slab cercetat, reglementat și informat consumatorul – poate și chiar interacționează mai mult sau mai puțin previzibil cu organismul, afecțiunile și tratamentele fiecăruia. Uneori negativ. Uneori negativ și periculos.

🍵 Suprinzător poate pentru mulți dintre noi, obișnuiți cu treimea celebră a ceaiurilor bune cam la toate – sunătoare, mentă, mușețel –, sunătoarea este cunoscută în cercurile medicale drept una dintre cele mai reactive și potențial periculos perturbatoare plante medicinale.

🍵 Principalul său defect stă în efectul pe care îl are asupra unui spectru uriaș de tratamente medicamentoase. Fără a demoniza adorabila și atât de puternica plantă cu flori galbioare, ceea ce trebuie să facem este să nu consumăm sunătoare pe cale orală – sub orice formă vine ea – atunci când suntem sub tratament fără a ne documenta corespunzător și fără a ne consulta cu medicul care ne prescrie tratamentul.

🍵 În anumite condiții de consum, sunătoarea poate reduce până la a inhiba eficiența pilulei contraceptive. Poate destabiliza acțiunea a medicații administrate în afecțiuni legate de imunitate, de coagularea sângelui, de tensiunea arterială, de cancer. Lista este foarte lungă și plină de situații și maladii suficient de serioase pentru a nu le dori nicidecum agravate.

Sunătoarea nu trebuie consumată de către copii, femeile însărcinate și cele care alăptează, înainte de intervenții chirurgicale. Și lista nu este completă.

De sine stătătoare, sunătoarea pare să aibă o eficiență similară echivalentelor sintetice în anumite tipuri de dezechilibre. Dar despre asta – luând în calcul seriozitatea acțiunii, precum și pe cea a problemelor – numai în discuție cu medicul curant.

Acum că am închis capitolul ce prezinta efectele negative ale administrării interne a sunătoarei, să vorbim și despre cel al uzului inofensiv si benefic al aplicării cutanate.

Cu proprietăți în curs de conturare a confirmării prin studii, sunătoarea pare să aibă mai multe roluri – calmant, protector, echilibrant, antioxidant, antiinflamator, antimicrobian. Astfel, cosmetica naturală a adoptat-o în forma cunoscută, a unguentului tămăduitor, a uleiurilor și tincturilor, și, mai departe, a unei întregi serii de produse destinate corpului – cristale de baie, geluri de duș, șampoane, uleiuri și loțiuni. Mai mult, în produse cu solid fundament de cercetare și capacitate de captare și menținere a ingredientelor active, aceasta aparține și formulelor de uleiuri, respectiv creme faciale anti-aging.

Să apreciem, așadar, și să respectăm sunătoarea. Aceasta este, cu siguranță, rețeta câștigătoare.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gama de  produse Dr. Bronner’s este acum si in Romania!

Produse cu cele mai pure ingrediente organice si Fair Trade. Fara conservanti, detergenti sau agenti de spumare!

CATEGORII

CAUTA ARTICOLE

4
    4
    Cosul Tau
    Super! Ai Livrare Gratuita.
      Aplica cupon