Un sapun care face diferenta. In fiecare zi.

Sapunurile Dr. Bronner sunt unice prin combinatia de uleiuri organice de nuca de cocos, palmier, masline si canepa, impreuna cu uleiuri esentiale organice. Nu contin conservanti sintetici, agenti de spumare si de ingrosare. Contin doar ingrediente vegetale, obtinute din proiecte agricole in Sri Lanka, Ghana, Palestina, India, Israel si Kenya care asigura un pret corect al materiei prime, salarii si avantaje pentru fermieri/muncitori si familiile acestora. Se estimeaza ca, anual, in jur de 10.000 de oameni din intreaga lume obtin beneficii din proiectele sustinute de compania Dr. Bronner.

Apreciata organizatie elvetiana de certificare IMO realizeaza inspectii si certificarea tuturor proiectelor companiei Dr. Bronner, in conformitate cu regulile din UE si din SUA, pentru cultivarea organica si Programul de Comert Echitabil “Fair for Life” (Echitabil pe Viata).

Un sapun cu experienta si traditie, care face diferenta prin calitate si rezultate.

Comert Echitabil

Proiectele Fair Trade sunt un exemplu excelent al faptului ca relatiile cu furnizorii Dr. Bronner din tarile in curs de dezvoltare, nu doar promoveaza exporturile catre Occident, dar si dezvolta cooperarea si comertul intre ei. In calitate de membra a Asociatiei Mondiale de Comert Echitabil (WFTO), pentru Dr. Bronner, comertul echitabil nu inseamna actiuni de binefacere in mod traditional, ci mai degraba, mentinerea parteneriatelor comerciale stabile, personale si controlabile cu scopul de a promova dezvoltarea rurala.

Un element central al tuturor proiectelor Dr. Bronner de Comert Echitabil este “premiul Fair Trade” pentru care Dr. Bronner si alti parteneri din proiectele companiei contribuie financiar intr-un fond, numit “Fond Fair Trade”. Decizia cu privire la modul cum ar trebui folosit acest fond este luata, de comun acord, de catre reprezentantii fermierilor, lucratorilor agricoli si conducerea companiei.

Ulei de masline din Israel & Palestina

Uleiul organic de masline este un ingredient esential in sapunurile lichide create de Dr. Bronner, fiind elementul care asigura senzatia de catifelare pentru care sunt recunoscute sapunurile.

Spre sfarsitul anilor 2006, un procent de 90% din uleiul de masline folosit in compozitia sapunurilor lichide Dr. Bronner a fost obtinut de la compania palestiniana „Canaan Fair Trade”. Obiectivul principal al acestei companii era acela de a imbunatati conditiile economice ale locuitorilor palestinieni de pe malul vestic al orasului Jenin, a caror ocupatie era cultivarea maslinelor. Prin acest proiect, Dr. Bronner a sustinut dezvoltarea exportului de ulei de masline, care fusese mult ingreunat in ultimii ani. Fermierilor li se asigura acum un pret minim care sa acopere costurile de productie si, de asemenea, primesc o prima de 25% pentru implicarea in procesul organic si Fair Trade.

Incepand cu anul 2009, prin relatiile comerciale stabilite cu Dr. Bronner, si nu numai, compania Canaan a crescut si a devenit un simbol pentru dezvoltarea comertului echitabil. Compania produce si exporta si mancare palestiniana traditionala – cus cus si rosii uscate – permitand fermierilor sa negocieze direct pentru materia prima organica.

Procentul ramas, de 10% din necesarul de ulei de masline, este obtinut din Israel, prin compania Sindyanna, condusa de femei de origine araba si evreiasca. De asemenea, Dr. Bronner importa uleiul de masline si de la familia Strauss, o familie cu traditie in producerea uleiului de masline organic.

Ulei de cocos din Kenya si Sri Lanka

Uleiul organic de cocos este unul dintre principalele ingrediente folosite in compozitia sapunurilor Dr. Bronner, fiind ingredientul de baza care produce spuma.

Uleiul de cocos din Sri Lanka provine din proiectul Fair Trade “Serendipol”. Pe langa proiectele pe care le deruleaza in Sri Lanka , Dr. Bronner a infiintat o companie de caritate in Kenya, langa Mombasa, de unde obtine ulei de cocos – fiind recrutate aproximativ 1000 de gospodarii care produc ulei de cocos prin metode organice.

Ulei din arbore de ceai din Kenya

Uleiul din arbore de ceai folosit in obtinerea sapunului lichid, precum si a celui solid se obtine in baza unui proiect derulat cu mici intreprinzatori din nordul orasului Nairobi (Kenya), unde vegetatia este de campie din cauza cantitatilor reduse de ploaie din aceasta zona. Cererea si, implicit, pretul pentru culturile de arbore de ceai sunt schimbatoare, de aceea, se intampla ca fermierii sa ramana cu marfa perisabila, neavand o piata de desfacere.

Incepand din anul 2005, Dr. Bronner impreuna cu partenerul englez EarthOil, recruteaza micii intreprinzatori dispusi sa foloseasca tehnicile organice in obtinerea recoltei de arbore de ceai. Pana in acest moment, in proiect sunt implicati peste 500 de fermieri, care au si format Asociatia Fermierilor Uleiului Organic din Kenya. Nu exista, inca, un pret impus pentru recolta de arbore de ceai, fermierii fiind remunerati cu un cost corect, care sa le asigure profit. In plus, primesc 10% bonus pentru implicarea in productia organica. Cumparatorii (inclusiv Dr. Bronner) platesc si o taxa de 10% pentru Comert Echitabil.

Ulei de palmier din Ghana

Uleiul de palmier este ingredientul principal folosit in compozitia sapunului solid Dr. Bronner, asigurand consistenta si balansand puterea de a face spuma pe care o da uleiul de cocos, pastrand in acelasi timp duritatea sapunului , fara ca acesta sa se dizolve prea rapid.

Dr. Bronner detine o companie „sora” in Ghana, de unde se cumpara, exclusiv, uleiul de palmier. Sunt 500 de familii, mici intreprinzatori, pe care compania Dr. Bronner le sustine, platindu-le un pret corect pentru fructele de palmier si asigurandu-le pregatirea si organizarea necesare pentru a imbunatati fertilitatea solului si profitabilitatea. Cei peste 250 de oameni (cu preponderenta femei) care lucreaza in fabricile de prelucrare, beneficiaza de conditii de lucru si remuneratii speciale pentru aceasta industrie.

Uleiul de palmier are caracteristici tehnice care il fac un ingredient important in producerea alimentelor organice si a produselor pentru ingrijire.

Proiectul in care este implicat Dr. Bronner demonstreaza ca productia la scara mica poate fi sustinuta prin actiuni profitabile si echitabile.

Ulei de menta din India

Uleiul de menta, ce ii confera sapunului senzatia de prospetime, provine din proiectul Fair Trade “Serendimenthe”.

Ulei de canepa din Canada

Uleiul de canepa provine din Canada de la furnizorul certificat pentru activitati de Comert Echitabil, “Direct de la Fermieri”.

Ulei de Avocado din Kenya

Uleiul esential de avocado este ingredientul esential din compozitia Balsamului de Buze si al celui de Corp, fiind folosit pentru asigurarea unui grad ridicat de hidratare. Incepand din anul 2009, prin dezvoltarea proiectului Olivado, sursa de ulei de avocado necesar produselor Dr. Bronner este Kenya. In regiunile muntoase din centrul Kenyei, unde piata locala de avocado nu prezinta garantii, cele mai multe culturi apartin micilor fermieri (dintre care 70% sunt femei).

Prin proiectul Olivado mai mult de 1060 de fermieri locali sunt pregatiti si educati in scopul obtinerii culturilor organice, iar prin garantarea pietei si a preturilor stabile, veniturile si standardul de viata ale acestora au crescut.

Fabrica locala din Kenya a fost reconstruita in anul 2011 si ofera 25 de locuri de munca full time si pana la 80 de locuri de munca in regim part-time.

Ceara de albine din Zambia

Ceara organica, ca si uleiul de avocado, este un ingredient esential in prepararea balsamului de Buze si al celui de Corp. Apicultura reprezinta cea mai buna metoda de a proteja padurile, astfel ca in nord-vestul Zambiei se gasesc peste 1.000 de crescatori de albine. Dr. Bronner impreuna cu compania Sambah Natural sprijina apicultorii din Zambia pentru a exporta mierea si ceara organica catre pietele din Vest. Prin aceste actiuni, sustin, de asemenea, proiectele comunitatilor locale de dezvoltare a scolilor si de a imbunatati accesul la apa potabila.

Alcool din Ecuador

Principalul ingredient in spray-ul dezinfectat pentru maini este alcoolul, pe care Dr. Bronner il obtine de la un furnizori din Ecuador. Alcoolul folosit de Dr. Bronner este produs din trestie de zahar de catre fermieri locali din provincii din Ecuador.

Prin proiectele de dezvoltare pe care le sustine Dr. Bronner, asigura pregatirea si tehnologia necesare culturilor organice si purificarii alcoolului.