Balsam de plaja cu protectie solara

Vara si foarte mult soare! Fie ca plecam in concediu, fie ca mergem la piscina sau, pur si simplu, fie ca ne expunem razelor solare, vara avem nevoie de mai multa protectie solara.

Exista, desigur, o gama larga de creme, uleiuri, balsamuri cu protectie solara, insa dorim sa va prezentam un balsam de plaja pe care il puteti prepara acasa. Si care este si foarte eficient.

Noi am pregatit acest balsam, l-am testat, atat pe adulti, cat si pe copii (cu varsta mai mare de 3 ani) si il recomandam. Rezultatul a fost satisfacator, respectand  regulile deja stiute – orele de expune la soare si aplicarea balsamului la un interval de doua ore.

Mentionam ca aceasta reteta se adreseaza celor deja experimentati in prepararea acestui tip de produs si ca exista 3 faze de pregatire. Fazele, ingredientele si cantitalile le gasiti mai jos:

 

Faza

 

Ingrediente pentru ~ 100 ml

 

Cantitate

A  oxid de zinc 21 gr
A pigment mat 23 maro 0,4 gr
A pigment mat 09 galben 0,7 gr
A ulei de monoi 21,6 gr
A emulsifiant Olliva 5,8 gr
B apă minerală plată 58 gr
C ulei de cătină din seminţe 3,5 gr
C vitamina E 17 picături
C conservant cosgard 22 picături

Reteta este preluata de pe site-ul „elemental.eu” si o prezentam integral:

Într-un mojar se adaugă oxidul de zinc şi pigmenţii şi se freacă susţinut cu pistilul până la dispersarea uniformă a pigmenţilor.Într-un pahar termorezistent se adaugă uleiul de monoi peste care se transferă pulberea din mojar şi se amestecă. Se adaugă şi emulsifiantul, după care paharul se pune pe baia de apă.

Într-un alt pahar termorezistent se adaugă apa din faza B care la fel se pune pe baia de apă.Ambele faze se încălzesc până la 70°C, între timp faza A se amestecă în continuu. Compoziţia se îndepărtează de la căldură, iar apa din faza B se transferă încet dar fără întrerupere peste faza A între timp ce aceasta este amestecată cu mixerul energic.

Se continuă mixarea timp de 1 minut după care se poate trece la amestecare manuală, energică, în cazul în care compoziţia se îngroaşă şi mixerul nu mai face faţă. Se continuă amestecarea încă 2 minute. Pentru accelerarea răcirii, compoziţia se poate pune pe un vas cu apă rece, continuând omogenizarea până când ajunge la temperatura mâinii.

Se integrează pe rând, treptat, ingredientele din faza C, amestecând bine după fiecare. În final compoziţia se transferă în recipientul dedicat.

Rezulta un balsam cu o textura placuta si „pufoasa” si cu un miros placut, delicat. Noi am mai adaugat si cateva picaturi de ulei esential, insa nu exagerati cu acesta. Avand in vedere ca balsamul se poate aplica si pe fata, uleiul esential poate produce iritatii.

Copiii au fost si ei foarte incantati si, mai ales, protejati!

Sursa: http://www.elemental.eu/ro/blog/8422_crema-protectie-solara.html


Echipa Be-O Magic cauta in miile de articole publicate pe internet si nu numai, acele articole cu care rezoneaza si pe care le considera utile sau creeaza articole gata sa fie rasfoite, pentru a invata cu totii cum sa traim mai simplu si mai frumos in fiecare zi! Simply Live ORGANIC!MAGIC

Daca v-a placut articolul si il considerati util, asteptam comentariile voastre mai jos!