4 trucuri pentru a evita stresul matinal

Cat de des te trezesti dimineata si ai suficient de mult timp pentru tot ce presupune un start linistit– micul dejun, pregatirea copiilor pentru scoala, imbracat, plus planuri pentru ziua ce tocmai incepe. Cu exceptia periodei cand esti in concediu, diminetile pot fi o cauza de stres care iti influenteaza tot restul zilei.

Gandeste-te la urmatoarele fraze:

  • „Te rog grabeste-te si termina micul dejun”
  • „Mananca mai repede si imbraca-te, vei intarzia la scoala”
  • „Trezeste-te mai repede, nu mai e timp, in 20 de minute trebuie sa pleci la scoala si tu nici macar nu ai mancat”

Exemplele ar putea continua, cu siguranta, fiecare dintre noi ne incepem zilele in graba, fiind presati de „magia” ceasului care pare ca se invarte mai repede dimineata si nu ne lasa suficient timp pentru tot ce ne-am putea propune. Pe langa starea de disconfort pe care ne-o aduce stresul, cel mai neplacut lucru este acela ca stresul creaza obiceiuri nesanatoase – copiii vor fi obisnuiti sa manance repede, in graba, fara a mesteca suficient mancarea, ceea ce va afecta digestia. Si asta nu e tot, caci ei vor creste obisnuiti sa faca totul in graba, vor fi obisnuiti cu decizii luate rapid si „pe fuga”, vor invata ca „acum” trebuie sa fie rapid si ca „ai timp pentru asta” nu se incadreaza in principiile cu care au fost invatati.

Putem, insa, diminua efectul grabit al stresului cotidian, daca incercam sa organizam diminetile:

  • Petreceti in fiecare seara 15 minute pentru a pregati micul dejun de a doua zi. Acest lucru iti va lasa mai mult timp pentru dimineata si vei putea manca fara stres.
  • Nu lasati pregatirea pentru scoala dimineata. Faceti seara acest lucru. Asigurati-va ca au ghiozdanul facut, ca temele sunt rezolvate si pregatiti hainele pentru a doua zi.
  • La prima ora, inainte de a iesi din camera, gandeste pozitiv pentru ziua ce tocmai a inceput. Acest lucru iti va da energia de care ai nevoie pentru a avea o zi excelenta.
  • Impreuna cu cei mici, stabiliti in fiecare seara in lucru pentru care „multumiti” zilei ce se incheie. Notati si recititi la sfarsit de saptamana. Astfel veti putea afla, intr-adevar, cate lucruri bune vi s-au intampla. Nu lasati stresul si graba sa le strice.

Fiecare zi va poate aduce buna dispozitie, invatati sa o primiti!

Sursa: http://www.chopra.com/ccl/are-we-teaching-our-children-to-stress

Echipa Be-O Magic cauta in miile de articole publlicate pe internet si nu numai, acele articole cu care rezoneaza si pe care le considera utile sau creeaza articole gata sa fie rasfoite, pentru a invata cu totii cum sa traim mai simplu si mai frumos in fiecare zi! Simply Live ORGANIC!MAGICJ

Daca v-a placut articolul si il considerati util, asteptam comentariile voastre mai jos!

Lasă un răspuns