Soluțiile și sfaturile Dr. Bronner’s pentru îngrijirea tatuajelor

Sigur că în 2020 să ne facem un (nou) tatuaj nu a fost nicicum o prioritate. Dar poate că cei dintre noi care au deja unul au găsit timpul de a observa cum contururile și, dacă are unele, culorile acestuia parcă au început să devină terne. Iar ceilalți, cei fără tatuaj, am avut ocazia să explorăm idea și, de ce nu, poate am găsit chiar conceptul pe care ne dorim să îl consemnăm în cerneală drept fărâmă de înțelepciune revelată în vremuri de adversitate.

Indiferent de parametrii exacți ai situației, tatuajele sunt unul dintre acele lucuri pe care nu îți dorești să le testezi până ce, într-un final, ies cum îți dorești. Sunt o investiție pe viață în care vrei să ai parte de specialiști autentici.
Să lăsăm, așadar, pentru subiectele vindecării și, apoi, îngrijirii tatuajului, o mână de oameni care știu despre ce vorbesc și care ne au în vedere cel mai bun interes să ne spună tot ce știu mai bine. Să acordăm încredere (membrilor tatuați ai) echipei Dr. Bronner’s!

Te-ai gândit și mult și bine la tipul de tatuaj pe care îl vrei, ai colaborat cu un artist desăvârșit pentru a concepe un design demn de viziune și ai stat un număr (prea) mare de ore sub apăsarea acului, pentru a obține o adevărată frântură de artă, la tine pe piele. Sau poate că ai intrat pur și simplu, pe baza unui impuls, într-un salon de tatuaje și ai decis să marchezi acel moment de inspirație cu un semn permanent. Oricare sunt detaliile și care este procesul, este important ca tatuajul să se vindece corect și la fel de important este ca el să își mențină prospețimea intactă pentru ani la rând.

 

 

Săpunurile și balsamurile Dr. Bronner’s sunt apreciate de foarte multă vreme de artiștii din domeniu pentru eficacitatea lor în a purifica și apoi hidrata tatuajul dublată de întocmai delicatețea dorită de la astfel de produse într-un astfel de context. Multe saloane de tatuaj, de fapt, recomandă – chiar și formal, pe website – folosirea duo-ului Dr. Bronner’s pentru îngrijirea post-tatuare. Un tatuaj este, în esență, o rană – dispozitivele folosite pentru realizarea lor folosesc o serie de ace foarte rapide pentru a injecta cerneală în straturile de profunzime ale pielii. Devine, astfel, evident de ce este necesar ca în primele săptămâni tatuajul să fie îngrijit cu atenție. Evitarea infectării este cel puțin la fel de importantă ca aspectul estetic. În continuare, am gândit un ghid pas cu pas al tratării corespunzătoare a noului (sau mai vechiului) tatuaj, folosind produse Dr. Bronner’s.

 

 

 

 

 

Bandajul inițial

Tattoo artist-ul va aplica, de obicei, un film de balsam, gel sau cremă hidratantă pe suprafața tatuajului, odată acesta finalizat, acoperind, apoi, zona cu un bandaj sau folie din plastic. În cazul în care acesta nu este încă familiarizat cu produsele Dr. Bronner’s, putem avea la noi, pentru această primă aplicare, o cutiuță cu Dr. Bronner’s Unscented Organic Magic Balm.

Dr. Bronner’s Unscented Organic Magic Balm este ideal pentru hidratarea și vindecarea tatuajelor proaspete. Conține ulei de cocos și ulei de jojoba cu efect emolient și ulei din semințe de cânepă reparator și calmant, pentru reducerea inflamației. Uleiurile de avocado și cel de măsline mențin suplețea și catifelarea pielii tatuate. Toate ingredientele conținute sunt organice și majoritatea provin din surse gestionate de proiecte fair trade.

Chiar dacă putem fi tentați să îndepărtăm bandajul pentru a privi mai bine tatuajul, majoritatea tattoo artists recomandă păstrarea lui pentru 3, poate chiar 12 ore (un indicator relevant este mărimea tatuajului). Este o precauție necesară. Bandajul protejează pielea sensibilizată de contactul cu bacterii, de razele directe ale soarelui și de contactul cu hainele. Ajută, de asemenea, la prevenirea formării de cojițe pe suprafața tatuajului.

Prima spălare

După intervalul recomandat de către tattoo artist, se poate îndepărta bandajul și tatuajul poate fi spălat pentru prima dată. În acest moment în procesul său de vindecare, tatuajul poate elimina un lichid gros, lipicios. Este vorba despre plasmă și despre excesul de cerneală pătruns în piele. Procesul este normal și nu ar trebui să ne îngrijoreze.

 

Întorcându-ne la curățatul tatuajului, Dr. Bronner’s Baby Unscented Pure-Castile Liquid Soap este săpunul cel mai potrivit. Lipsa parfumului, a uleiurilor esențiale, înseamnă că nu pot apărea iritații. Apa folosită trebuie să fie caldă, iar mâinile extrem de bine spălate, în prealabil. Tatuajul nu se curăță cu nimic anume – nimic ce ar putea irita pielea – masarea blândă cu degetele este suficientă.

După spălare, se tamponează pielea cu un prosop din hârtie și se lasă să respire și să se usuce complet pentru măcar 10 minute. Se aplică, apoi, un strat subțire de balsam magic. Se lasă tatuajul neacoperit. Unele recomandări spun că tatuajul ar fi bine să fie lăsat ne-tratat cu balsam după această primă spălare. De aceea, în cazul în care se preferă folosirea balsamului, cea mai potrivită strategie este folosirea unei cantități mici.

 

 

 

 

Faza inițială (primele zile)

La început, tatuajul poate fi cald la atingere și poate avea un aspect roșiatic, similar unei arsuri solare. Este normal, de asemenea, din moment ce acesta este, tehnic, o rană deschisă. În primele săptămâni, trebuie evitat ca tatuajul să fie scufundat sub apă. Singurul contact cu apa este bine să fie cel dedicat spălării sale, cu grijă.

Dușurile sunt preferabile băii, din acest motiv. Curățatul se face similar primei spălări, iar stratul subțire de balsam este, în cazul acestor spălări succesive, invariabil, recomandat. Frecvența spălării este: o dată dimineața și o dată seara. Dacă, pe parcursul zilei, se acumulează plasmă în exces se poate introduce în rutina zilnică și o a treia spălare.

Faza vindecării (a doua săptămână)

În multe cazuri, aceasta poate fi cea mai dificilă etapă. Pielea poate începe să se descoameze și să genereze o senzație permanentă de mâncărime. În ciuda disconfortului, cojițele trebuie lăsate să cadă de la sine. Îndepărtarea lor forțată nu numai că ar dăuna vindecării pielii, dar ar afecta și aspectul tatuajului.

Pentru a calma reacția cutanată, se continuă aplicarea stratului fin de balsam, după spălare. O alternativă este aplicarea unei loțiuni Dr. Bronner’s, cu efect de hidratare. Varianta cea mai puțin parfumată și cea mai potrivită este cea a loțiunii cu aromă de cocos și lavandă. Consistența sa lejeră poate, în plus, lăsa pielea să respire și înseamnă, de asemenea, că aplicarea facilă nu traumatizează rana și nici nu rupe cojițele.

Faza recuperării (a treia săptămână și după)

Chiar dacă este ultima etapă a procesului de vindecare, răbdarea este, încă, necesară. Cojițe fine mai pot încă exista, iar porțiuni de piele în curs de reînnoire pot fi încă prezente.

Balsamul și loțiunea pot fi folosite cu egale beneficii. Mâinile trebuie să fie, în continuare, curate înainte de aplicare, iar recipientul de balsam – unde produsul se ia, pentru aplicare, cu degetele – nu trebuie împărțit cu altă persoană.

Aplicarea consecventă a unei dintre aceste două soluții va susține regenerarea cutanată, va hidrata pielea, o va proteja de soare și va menține vitalitatea culorilor.

În final, câteva ponturi suplimentare

  • Hainele largi sunt cea mai bună idee, nu provoacă iritarea pielii sensibile.
  • Hidratarea pielii funcționează cel mai bine atunci când și bem suficientă apă.
  • În prima lună, este bine ca tatuajul să fie acoperit în cazul expunerii la soare. După vindecarea completă, se aplică loțiune de protecție solară pe tatuaj, ca și pe restul pielii.
  • Dacă în cursul vindecării mâncărimea este foarte pronunțată, se aplică loțiune sau balsam și independent de aplicarea de după fiecare spălare.