Parfumurile florale, antidepresive naturale. Mireasma florilor de cireș, cea mai nobilă dintre remedii

 

 

Florile de cireș au unul dintre cele mai discrete, fascinante și misterioase parfumuri. A fost descris drept subtil, diafan, împrumutând tonuri fine de liliac și trandafir condimentate de accente senzuale de vanilie și migdale. Cuvinte descriptive care sunt, inevitabil, deopotrivă poetice și care se confundă cu imaginea iconică a florii de cireș. De un alb-rozaceu simplu și pur, reprezintă un incontestabil simbol al culturii și identității japoneze și a stârnit adevărate pasiuni în parcuri și grădini botanice din întreaga lume.

 

În universul Dr. Bronner’s, există piețe pe care aroma săpunurilor de Castilia și a balsamului pentru buze Cherry Blossom este best-seller absolut, iar toate formele de venerare a micuței flori ne sunt cumva perfect de înțeles.

                                                          

Mirosul este un simț pe care deseori îl neglijăm. Asta nu înseamnă că el nu continuă să culeagă informații din mediul înconjurător, să ne ghideze și să ne influențeze gusturile și deciziile 24/7. Și tocmai așa, scăpat cumva de filtrul analizei conștiente la care supunem stimulii vizuali și pe cei auditivi, reușește să își atingă cu brio obiectivele. Ne poziționează mai aproape de natural, de firesc, de relaxare, de ceea ce ne face cu adevărat bine minții și trupului și ne poartă către teritorii de stare de bine pe care cel mai adesea ni le interzicem.

Ne invită, spre exemplu, să visăm la locuri, trăiri și senzații. Și ne impulsionează, în fața raftului cu  Dr. Bronner’s, să nu alegem menta cea vitală și piperată, citricele pe care toată lumea le iubește sau lavanda cea terapeutică, ci să alegem instinctual parfumul care fără vreun beneficiu de ordin practic ne atrage în mod magnetic și care, știm, ne va face fericiți la fiecare folosire.

Parfumul florilor de cireș manifesta beneficii cognitive evidente de echilibrare a emoțiilor legate de miresmele florale în forme cât mai pur și fidel naturale, elegante, abia-perceptibile.

Că avem sau nu nevoie de confirmarea științei, să lăsăm frâu liber imaginației, capriciului și conexiunii noastre cu natura și să alegem, atunci când avem ocazia, Cherry Blossom – parfumul florilor de cireș!