Jojoba. Uleiul uscat extra-hidratant!

Jojoba este un ingredient Dr. Bronner’s. Pentru că, în adevărat spirit Bronner, are aproape 1 001 utilizări diferite. Și, mai apoi, pentru că este, din cel puțin un punct de vedere, intrinsec green. Plantă a zonelor aride sud-vest americane, înflorește cu apă atât de puțină încât are drept companie numai cactuși.

Denumirea sa științifică – simmondsia chinensis – face referire la o China cu care nu are absolut nicio legătură. Este vorba despre perpetuarea citirii greșite a unei etichete care făcea referire la California, epicentrul arealului său. Specie de casă, așadar, pentru Dr. Bronner’s @ Vista, California, jojoba organică este inclusă în formulele săpunurilor – Castilia solid & lichid plus sugar soap, loțiunilor și balsamurilor – pentru buze și corporal. O sursă fără egal de hidratare și hrănire care îmbogățește cu dimensiuni unice fiecare dintre aceste produse.

! uleiul de jojoba nu este, de fapt, un ulei, ci o ceară sub formă lichidă. Asta înseamnă, printre altele, că acțiunea sa emolientă se realizează într-un fel cu totul deosebit. Fin, cu asorbție rapidă, fără a lăsa un film gras la suprafața pielii, caracteristici ale ceea ce sunt denumite uleiuri uscate.

! substanțele conținute de către sămânța de jojoba și transferate, apoi, uleiului, au fost dezvoltate de către plantă pentru a menține umezeala pe care o procură – cu enorme eforturi, are rădăcini de până la 15 m, răspândite în adâncime – la nivelul țesuturilor și pentru a se proteja de razele UV. Mecanismul funcționează remarcabil de bine și atunci când vizată este pielea umană.

! în plus, tipul său de grăsime este foarte similar sebumului. O dată, pielea regăsește cu ușurință un tip de nutriție familiară. Și, apoi, producția de sebum proprie este reglată de aportul de ulei de jojoba pe care i-l administrăm.

! uleiul de jojoba este hipoalergenic, prietenos cu toate tipurile de piele, prezent în produse de îngrijire și de machiaj, plus benefic pentru păr.

! acesta conține acizi și alcooluri grași/grase, omega 3, vitamina E.

! pare să aibă efecte calmant, antiinflamator, antibacterian, pe de o parte, și anti-aging, regenerant și de sporire a luminozității pielii, pe de alta

! are în mod natural o stabilitate înaltă și, astfel, fără aditivi, o durată îndelungată de folosire.

Dacă putem alege, iată, cum dorim să ne spălăm și protejăm piele & păr, din cap până-n picioare, să alegem o soluție cu ulei de jojoba. Pe care, desigur, le putem găsi la Dr. Bronner’s.