Despre înțelepciunea picioarelor

These boots are made for walking este cântecul, dar unul dintre refrenurile pe care, implicit, ni le spunem singuri în mod constant este these feet are made for walking. Face parte din abordarea noastră it’s just business în ceea ce privește… picioarele. Cumva în a susține această tristă și lipsită de recunoștință realitate, nici vocabularul specific nu este unul prea demn sau încântător.

Și este păcat. Foarte păcat. Într-atât încât este cumva lipsit de sens sau de respect să începem să enumerăm motive pentru care să ne îngrijim de o parte a corpului. Să ne limităm la a ne amuza în mod un pic amar gândindu-ne că, printre altele, fără picioare în forma lor actuală, nu am reuși nici măcar să fim bipezi! Lăsând glumele antropologice deoparte, să ne imaginăm din toată încrengătura de semnificații și complexitatea de terapii care, în medicina tradițională chinezească, se concentrează pe acupunctura și presopunctura tălpilor.

 

Dacă este să nu ne pasioneze sau să nu dăm crezare înțelepciunii orientale și nici celor 60 puncte de acupunctură de la nivelul picioarelor, să ne dovedim umanitatea îngrijindu-le ceva mai laic, mai non-medicinal, dar cât se poate de practic și de minunat din punct de vedere senzorial.

De spălat, le spălăm. Dar avem o piatră ponce naturală, pentru a le menține fine? Există. Iar efectul de îngrijire este extraordinar. Avem oare și o cremă pentru picioare? Le oferim hidratarea și nutriția de care, istovite de zile lungi și de încălțăminte constrângătoare, au atâta nevoie? Căci, dacă nu ne provoacă disconfort și nu se crapă, am observat, poate, măcar, că pielea picioarelor, și ea, suferă un proces de îmbătrânire, alături de restul trupului. Pe scurt, picioarele au, la rândul lor, nevoi.

 

 

Ce-ar fi, așadar, să le venim în întâmpinare și, cu ocazia asta, să ne prilejuim minute de relaxare, de plăcere chiar, pregătindu-le o mică baie specială și, apoi, masându-le cu o loțiune revigorantă, care pătrunde rapid în piele și care întregește această micro-rutină care va avea, cu certitudine, un macro-efect?

                                               

Macro, dacă vom folosi două produse naturale și prietenoase Dr. Bronner’s. Și eminamente macro dacă vom alege – în cazul săpunului lichid de Castilia drept actor principal al infuziei și cel al loțiunii – aroma peppermint.

 

Pentru baia pentru picioare, o jumătate de lingură de săpun 18-in-1 într-un mic lighean cu apă la 37 grade C este tocmai ce și cât trebuie. Sub influența mentolului, mușchii se vor relaxa, circulația sanguină va recăpăta vigoare, iar pielea va fi revitalizată. Iar loțiunea, cu o consistența lejeră, este exact ce ne poate face mai ușoară și plăcută masarea acestora, urmărind contururi și tendoane.

În 2020, săpunul Dr. Bronner’s 18-in-1 a ajuns și în ediția franțuzească a revistei Vogue. Să o luăm, dacă este nevoie, ca un semn. Unul care alătură frumusețe cu, știm deja, sănătate și natural(ețe).

 

Să ne îngrijim (picioarele)!