8 idei pentru pâinea prăjită pentru mic dejun sau pentru cât e ziua de lungă

Știm deja că Dr. Bronner’s iubește ideile bune și adoră uleiul de cocos. Iar toată această iubire se va revărsa, astăzi, asupra unor felii de pâine prăjită și, desigur, asupra noastră! Pentru zilele în care lucrăm de acasă și nu avem timp să investim în a pregăti ceva apetisant & energizant în bucătărie. Pentru zilele în care, după prea mult gătit – din pasiune sau nevoie – am rămas fără inspirație și este vremea a ceva simplu, confortabil și adorabil. Pentru cele în care suntem prinși de un serial, o carte, o conversație cu cineva apropiat și cea mai bună variantă de mic dejun, prânz, cină & desert este pâinea prăjită cu… Să aflăm cum și cu ce!

 

Să ne imaginăm un pic… pâinea noastră preferată, prăjită de un auriu radios, emanând ceva ce se poate numi parfum și, desigur, caldă încă, aterizând cu un mic zgomot atât de drag pe farfurie. Cu o mișcare exersată și plină de nerăbdare luăm din borcanul cu ce ne place nouă mai mult și întindem folosind cuțitul până garnitura noastră începe să pătrundă, cu timiditate, prin porii rumeni ai feliei. Mușcăm.

Da, iubim pâinea prăjită. Toată lumea iubește pâinea prăjită. Există ceva, însă, încă și mai bun decât pâinea prăjită – pâinea prăjită cu ulei de cocos.

Există câteva motive pentru care cele două se completează atât de armonios. Mai întâi, notele bogate și cremoase ale cocosului sunt complementare texturii uscate și crocante a pâinii. Apoi, cocosul are valențe onctuoase și un gust discret – trăsături care îl fac să pregătească pâinea în mod ideal atât pentru topping-uri sărate cât și pentru dulci.

 

Pâine prăjită cu ceva sărat

 

Ce este uimitor la uleiul de cocos este că, practic, nu mai cere nimic altceva pentru o gustare care te face să-ți plouă în gură. Un strop de sare pe deasupra este suficient pentru magie simplă dar nu mai puțin spectaculoasă. Dacă sarea este sub formă de fulgi, iar aceștia se topesc, individual, atunci când mestecăm, savoarea este încă și mai mare.

 

 

 

 

 

Pâine prăjită cu gem

 

 

Un exemplu excelent pentru abilitatea uleiului de cocos de a susține aromele dulci este ceea ce se întâmplă atunci când este combinat cu gem. Gem, dulceață, jeleu se vor echilibra și îmbogăți în dulceața lor cu gustul fin de unt al uleiului de cocos. Dacă ceea ce dorim este dulce, dar fără zahăr, putem folosi fructe în loc de gem. Căpșune primăvara, mere iarna… orice alegem, rezultatul va fi delicios.

 

 

 

Pâine prăjită cu avocado

 

Hashtag avocado toast. Hashtag avocado love. Chiar dacă toast-ul cu avocado este un hit internațional, este foarte probabil ca până acum, la noi acasă, să nu îl fi încercat în varianta sa cu adevărat supranaturală… cea cu ulei de cocos. Este o culminare gustativă a miraculoasei alăturări de grăsimi vegetale sănătoase. Opțional, se pot adăuga fulgi de ardei iute, semințe de dovleac, chiar și cubulețe de murături.

 

 

 

 

Pâine prăjită cu miere, pâine prăjită condimentată sau pâine prăjită cu zahăr de cocos & scorțișoară

 

                                   

 

  • Pentru un dulce simplu și curat, peste pâinea cu ulei de cocos se poate picura miere sau poate sirop de arțar. Mușcătură, mestecat, extaz.
  • Pâinea prăjită cu ulei de cocos poate fi eliberată în tot soiul de direcții exotice. Condimentul nostru preferat va prinde pur și simplu viață. Opțiuni neortodoxe pot fi și amestecuri de chili sau pudre din alge. Delicios.
  • Excelent pentru copii și bine-venit pentru cei mai mulți adulți este mix-ul de zahăr (hipoglicemic) de cocos cu scorțișoară. Clasic și extraordinar.

 

Pâine prăjită cu usturoi sau pâine prăjită cu legume

                                                   

 

  • Toast + ulei de cocos + pudră/sare de usturoi = garlic bread perfect.
  • La urma urmelor, odată ce condițiile esențiale – pâine prăjită și ulei de cocos – au fost îndeplinite, ce urmează este limitat numai de imaginație. Toast-ul este la un pas de a deveni tapas. Variante care îl pot transforma în o gustare mai complexă și mai nutritivă sunt ciuperci & nuci, roșii & arpagic sau legume călite cu puțin usturoi. Oportunitățile sunt, cu adevărat,  fără de sfârșit.